Bomen zijn onmisbaar binnen onze omgeving, ze zorgen voor zuurstof, biodiversiteit en verbeteren het beeld van onze leefomgeving. Maar bomen kunnen ook als vervelend worden ervaren wanneer ze zonlicht ontnemen of geen uitstraling (meer) hebben. Ook levende bomen hebben regelmatig een snoeibeurt nodig. Voor het groeien is het belangrijk dat bomen regelmatig gesnoeid worden, zodat de boom mooi en gezond blijft. Het snoeien van bomen kan ook als veiligheidsmaatregel gelden voor bomen die op drukkere plekken staan, zoals langs wegen of bij jou in de woonwijk.

Bij Heijboer Boomverzorging voeren we als erkend boomveiligheidscontroleur alle werkzaamheden uit rondom boomverzorging, waaronder bomen snoeien in Zeeland en delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Verschillende snoeimethodes

Afhankelijk van een aantal factoren voeren wij als erkend European Tree Worker meerdere snoeimethodes uit, iedere methode heeft zijn eigen doel.

Begeleidingssnoei

De methode voor begeleidingssnoei wordt toegepast om een takvrije stam te vormen, dit wordt voornamelijk gedaan bij bomen die 2 tot 3 jaar eerder zijn aangeplant. Het achterliggende doel is om bomen in meerdere snoeibeurten te ‘begeleiden’ totdat ze de gewenste takvrije stamhoogte hebben bereikt.

Onderhoudssnoei

Het woord zegt het eigenlijk al; onze boomverzorgers voeren de onderhoudssnoei uit bij bomen met als doel om de boom te onderhouden. En op die manier de boom zo lang mogelijk in stand te houden, de veiligheid op drukbezochte plekken te waarborgen en overlast van laaghangende, beschadigde en dode takken te voorkomen.

Wanneer bomen snoeien?  

Het beste moment om bomen te laten snoeien in Zeeland is wanneer deze vol in blad staat. Op dit moment komt de wondvergroeiing van ontstane snoeiwonden direct op gang, de kans op infectie is in deze periode dus ook het kleinst.

Bomen snoeien Zeeland

Wil je bomen (laten) snoeien in Zeeland door een erkend boomveiligheidscontroleur? Wij voeren deze werkzaamheden uit voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wil je meer weten over de mogelijkheden of je laten informeren? Ook dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen of het contactformulier in te vullen.

Andere vormen van snoeien:

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29