Bomen (en daarbij het bomen planten) zijn van levensbelang

Bomen planten is in onze tijd hard nodig. Bomen voorzien in een aantal belangrijke behoeftes en dragen bij aan een duurzame leefomgeving:

  • zuurstofafgifte
  • stikstofbinding
  • CO2 opslag
  • schaduw (in steden met veel groen kan dit zelfs zorgen voor een lagere totale temperatuur!)
  • biodiversiteit (bomen zijn essentieel voor vogels, insecten en kleine zoogdieren)

Kortom: bomen zijn onmisbaar in ons ecosysteem!

Geïnspireerd geraakt om bomen te planten? Lees hieronder een aantal belangrijke aspecten.

Wees scherp bij ontwerp en soort

Kies de juiste boomsoort bij de juiste plantplaats. Met andere woorden: gaan de toekomstige afmetingen van de boom en permanente omgevingsfactoren samen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afstand tot de gevel van uw huis en lichtinval in huis.

Kwaliteitsaspecten

Ook in de keuze van een boom en het planten van een boom zijn er enkele factoren die erg belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:
  • Kies voor kwalitatief goed plantmateriaal.
  • Zorg voor een goede inrichting van de groeiplaats.
  • Wees nauwkeurig tijdens plantwerkzaamheden.
  • Vergeet de nazorg na het planten van een boom niet.

Wanneer bomen planten?

Een veelgestelde vraag is wanneer je bomen moet planten.  Dit antwoord ligt in de meeste gevallen voor de hand, omdat een boom vaak in het voorjaar of najaar geplant wordt.
 
Wel is dit afhankelijk van de manier waarop een boom geplant wordt. Zo kan in de regel een boom die in een pot is opgekweekt het hele jaar door worden geplant.
 
Er zijn condities wanneer een boom in ieder geval niet geplant wordt, zoals bij bevroren grond, een te natte grond of als het sneeuwt.

Heeft u hier vragen over, of wilt u een boom in een ander seizoen planten? Of bent u op zoek naar advies omtrent het planten van een boom? Vraag mij naar ideeën en mogelijkheden, ik denk graag met u mee.

Mijn werkgebied voor bomen planten: Zeeland en Zuid-Holland

Bomen planten doe ik voornamelijk in de omgeving van Zeeland (Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen, Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen). Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor werk in Zuid-Holland, en in sommige gevallen ook in West-Brabant.

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29