Bomen zijn van levensbelang

Bomen voorzien in een aantal belangrijke behoeftes en dragen bij aan een duurzame leefomgeving:

  • Zuurstofafgifte
  • Stikstofbinding
  • CO2-opslag
  • Schaduw (in steden met veel groen kan dit zelfs zorgen voor een lagere totale temperatuur!)
  • Biodiversiteit (bomen zijn essentieel voor vogels, insecten en kleine zoogdieren)

Kortom: bomen zijn onmisbaar in ons ecosysteem! Een groene omgeving zorgt zelfs voor minder stress en meer geluk. Geïnspireerd geraakt om bomen te planten? Lees hieronder een aantal belangrijke aspecten.

Let goed op waar je de boom plant

Kies de juiste boomsoort bij de juiste plantplaats. Met andere woorden: gaan de toekomstige afmetingen van de boom en permanente omgevingsfactoren samen? Denk bijvoorbeeld aan de afstand tot de gevel van uw huis en lichtinval in huis. Bedenk dit goed voordat je de bomen daadwerkelijk plant of laat planten. Verplanten is namelijk een lastig karwei en bomen weghalen is natuurlijk ook zonde.

Ook in de keuze van een boom en het planten van een boom zijn er enkele factoren die erg belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:
 
  • Kies voor kwalitatief goed plantmateriaal.
  • Zorg voor een goede inrichting van de groeiplaats.
  • Wees nauwkeurig tijdens plantwerkzaamheden.
  • Vergeet de nazorg na het planten van een boom niet.

Wanneer bomen planten?

Een veelgestelde vraag is wanneer je bomen moet planten. Een boom wordt vaak in het voorjaar of in het najaar geplant. Bomen planten doe je in ieder geval niet bij een bevroren grond, een te natte grond of als het sneeuwt.
 
Waneer je bomen kunt planten is wel afhankelijk van de manier waarop de bom geplant wordt. Zo kan in de regel een boom die in een pot is opgekweekt het hele jaar door worden geplant.
 
Meestal adviseren we om de bomen in de zomer te regelen bij een goede kweker. Vervolgens kun je de bomen in het najaar planten.
 

Hulp bij bomen planten

Wanneer je op zoek bent naar advies de boomsoort, standplaats of het plantseizoen, of wanneer je het planten van bomen wilt uitbesteden, help ik je graag verder! Mijn werkgebied omvat Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland. Stel je vraag via het contactformulier.

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29