Bomen rooien Breda

Bij het rooien van een boom wordt de volledige boom verwijderd. Na het snoeien van een boom blijft er altijd een stronk achter, deze boomstronk staat ook wel bekend als de stobbe. Deze stobbe kan een vervelend en, in sommige gevallen, gevaarlijk probleem vormen wanneer je bijvoorbeeld nieuwe bestrating of beplanting wilt aanleggen. Bovendien kan het rooien van bomen waaronder de boomstronk een enorm tijdrovend en zwaar karwei zijn. Sommige boomstronken en -wortels bevinden zich meters diep in de grond. Gelukkig zijn er veilige en kostenefficiënte methoden om bomen te rooien. De term rooien betekent dan ook het compleet uit de grond halen van een boom, met wortels en al. 

Wil je één of meerdere bomen laten rooien in Breda? Dan ben je bij de gecertificeerde boomverzorgers van Heijboer Boomverzorging aan het juiste adres! Onze boomverzorgers gaan professioneel en veilig te werk. Bovendien beschikken wij over de benodigde materialen die nodig zijn om bomen met wortels en al efficiënt te verwijderen en vervolgens te rooien.

Eerst gaan onze boomverzorgers bij het rooien van bomen aan de slag met het snoeien van de boom, dit wordt ook wel ‘vellen’ genoemd. Dit doen onze gecertificeerde boomverzorgers op een veilige en verantwoordelijke manier. Omdat iedere situatie anders is en er andere technieken vereist worden, is soms de inzet van groot materiaal zoals een hoogwerker of een mobiele of telescoopkraan nodig. 

Hoe wordt de boomstronk verwijderd?

Na het snoeien van de boom blijft er altijd nog een stobbe over. Het verwijderen van een boomstronk of stobbe voeren we uit door middel van de methode genaamd; stobbefrezen. Bij deze methode wordt een machine gebruikt (de stobbefrees) die met een enorme kracht op een diepte van ongeveer 40-50 cm de vezels en wortels van de boom(stronk) wegfreest door middel van een stevige en grove cirkelzaag. Wij verwijderen boomstronken in tuin, erf, bos en park voor zowel particulieren als bedrijven en beschikken bovendien over de juiste kennis en machines om deze werkzaamheden te verrichten.

Bij het verwijderen van de stronk door middel van frezen komen vezels vrij. Deze vezels zijn uitermate geschikt als voeding en bedekking van de bodem van je tuin. Je kunt het gat na het frezen opvullen met tuinaarde als je ervoor kiest om deze ruimte te benutten met beplanting. Dit laat zien dat stobbefrezen een milieuvriendelijke en natuurlijke oplossing is om een boomstronk te verwijderen.

Mag ik zomaar een boomstronk laten verwijderen?

Afhankelijk van de diepte waarop er moet worden gefreesd, moet er van tevoren worden gekeken of er geen leidingen of kabels in de buurt van de wortels liggen. Hiervoor moet je een Klic-melding laten maken bij het Kadaster. Wanneer je dit kenbaar hebt gemaakt krijg je nadat er een uitvoerig onderzoek is uitgevoerd vervolgens een overzicht van het perceel en waar de kabels en leidingen liggen. Je kunt hier de melding doen.

Kosten bomen rooien in Breda

De kosten voor het rooien van bomen in Breda zijn afhankelijk van diverse factoren zoals het aantal bomen, de bereikbaarheid en ook de grootte van de boomstronk speelt mee. In het onderstaande formulier kun je direct een offerte aanvragen voor het verwijderen van een boomstronk in Breda. Wil je meer weten over het doen van bijvoorbeeld een Klic-melding? Neem dan vrijblijvend (telefonisch) contact met ons op; 06 55 12 01 29 of stuur een email naar; info@heijboerboomverzorging.nl

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29