Bomen verwijderen, kappen en rooien

Als het gaat over het verwijderen van bomen, wordt er ook wel gesproken over het rooien, vellen of kappen van een boom. Hoewel in sommige gevallen bomen erg oud kunnen worden, zal iedere boom vroeg of laat het punt bereiken waarop hij, om uiteenlopende redenen, verwijderd zal moeten worden.

Hoewel dit een treurige aangelegenheid kan zijn, is het ook belangrijk de zaken nuchter te blijven zien. Het is goed een boom zolang mogelijk te behouden, maar soms zijn er gegronde redenen om tot kappen over te gaan.

Denk aan dode of zieke bomen of bomen met een mechanisch defect. Veiligheid gaat boven alles! Ook is het soms beter keuzes te maken in bomenbestand en een deel te rooien ten goede van de overblijvende bomen.

Kosten boom laten kappen

Het vellen van geen enkele boom is hetzelfde. Het vereist kennis, vakmanschap en goed materiaal om het werk uit te voeren. Elke situatie is anders en vereist andere technieken. Soms is het nodig groot materiaal in te zetten zoals een hoogwerker of mobiele- of telescoopkraan.

In meer voorkomende gevallen kan het werk worden uitgevoerd door middel van moderne klim- en afvangtechnieken. Voor ons is dit ons dagelijks werk. Dit stelt ons in staat op een veilige en efficiënte manier iedere boom voor u te verwijderen.

Dat betekend dat de kosten voor het laten kappen van een boom verschillen per situatie. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte.

Het verwijderen van de stronk of stobbe van een boom

Na het verwijderen van de boom blijft er altijd een stobbe achter. Het verwijderen van de stronk wordt ook wel stobbefrezen genoemt.

Lees onder ‘stobbefrezen’ wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Het versnipperen of kloven van een boom

Wilt u de boom klein krijgen en bijvoorbeeld verder gebruiken als grondstof? Kies er dan voor om de (takken) van de boom te laten versnipperen.

Het is ook mogelijk mijn kloofmachine te huren, om de gezaagde stukken van de boom te kloven en bijvoorbeeld geschikt te maken voor haardhout.

Mijn werkgebied: Zeeland en Zuid-Holland

Mijn werkzaamheden zoals het verwijderen van bomen, voer ik voornamelijk uit in de omgeving van Zeeland (Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen, Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen). Daarnaast, indien gewenst, werk ik ook in Zuid-Holland, West-Brabant of een andere regio naar voorkeur.

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29