De boomstronk verwijderen

Na het verwijderen van een boom blijft er altijd een stobbe (de stronk) achter. Wanneer u plannen heeft met de positie waar de boom eens stond, kan het wenselijk zijn ook de stobbe te verwijderen. Hier zijn verschillende methoden voor.

Een veelgekozen methode is het wegfrezen van de stobbe en de aanzet van de wortels tot ongeveer 40 cm diepte, het zogenaamde stobbenfrezen. Na het stobbefrezen zal herinrichting op die plaats, zelfs met bestrating, weer mogelijk zijn.

Stobbefrezen

Stobbenfrezen, stronkenfrezen of boomwortelfrezen zijn allemaal benamingen voor dezelfde methode om u van uw ongewenste boomstronk te af te helpen. Wij beschikken over de juiste kennis en machines om dit voor u op te lossen. De stobbenfrees is een krachtige machine om de boomstronk en de wortels uit de grond te halen.

Residu

Bij het verwijderen van de stronk door middel van frezen komen vezels vrij. Deze vezels zijn geschikt als voeding en bedekking van de bodem van uw tuin. Het gat kan na frezen worden gevuld met tuinaarde. Na het verwijderen van de boomstronk zal het ook weer mogelijk zijn om de plaats te bestraten of om een nieuwe boom te planten.

Klic-melding

Wanneer ervoor kiest om uw boomstronk te laten verwijderen door middel van frezen, kan het verstandig zijn een Klic-melding aan te vragen bij het kadaster. U kunt de melding hier doen.

Offerte boomstronk verwijderen

In het onderstaande formulier kunt u direct een offerte aanvragen voor het verwijderen van een boomstronk. Om de prijs van de te verwijderen stronk zo nauwkeurig voor u te bepalen, ontvangen wij van u graag de onderstaande gegevens.

  • De hoeveelheid stronken.
  • De diameter van de stronk(en) (meet de diameter van de stronk op grondniveau).
  • Locatie van de boomstronk en bereikbaarheid.
  • Breedte van doorgang (indien van toepassing), onze machine is 86 centimeter breed en past dus ook prima door smalle doorgangen.
 

Gegevens Boomstronk(en)

We gebruiken de gegevens in het formulier om contact met u op te nemen voor het verwijderen van de boomstronk. Deze worden verwerkt volgens ons privacy statement.

Voorzorgsmaatregelen

Houdt u bij het stobbefrezen rekening met de volgende voorzorgsmaatregelen.

  • Zorg dat de ruimte rondom de boomstronk vrij is van bestrating en ander gesteente, klimop of andere begroeiing, metaal en andere obstakels.
  • Zorg dat er rond de stronk ruimte is voor onze machine.
  • Zorg dat wanneer de stronk dichtbij een hek of schutting staat, deze door u tijdelijk word verwijderd indien mogelijk.

Werkgebied voor Stobbefrezen: Zeeland en Zuid-Holland

Een boomstronk verwijderen is mogelijk in mijn werkgebied. Ik ben voornamelijk werkzaam in Zeeland (omgeving Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen, Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen).  Daarnaast werk ik ook in Zuid-Holland en in ook in West-Brabant.

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29