Bomen zijn onmisbaar binnen onze omgeving, ze zorgen voor zuurstof, biodiversiteit en verbeteren het beeld van onze leefomgeving. Deze factoren onderschrijven het belang van boomverzorging, zodat mens en natuur de ruimte hebben om te leven.

Bij Heijboer Boomverzorging voeren we als erkend boomveiligheidscontroleur alle werkzaamheden uit rondom boomverzorging (in) Zuid-Holland. Van snoeien tot kappen en van verplanten tot kandelaberen, wij zoeken de beste oplossing voor mens en boom. Juist daarom is onze visie: “Makes trees and people live together”.

Bomen laten snoeien

Het moment waarop je een boom moet laten snoeien is erg afhankelijk van de fase van een boom. Daarom passen we bij Heijboer Boomverzorging verschillende soorten snoeimethodes toe.

Iedere methode dient zijn eigen doel, zo wordt begeleidingssnoei toegepast om een takvrije stam te vormen. Dit wordt voornamelijk gedaan bij bomen die 2 tot 3 jaar eerder zijn aangeplant. Een andere vorm is de onderhoudssnoei, wat wordt ingezet om de boom zolang mogelijk in stand te houden in zijn leefomgeving.

Verwijderen of kappen van bomen

Wanneer een boom ziek, beschadigd of aan het afsterven is kun je ervoor kiezen om de boom te laten verwijderen. Als erkend European Tree Worker zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen en kappen van bomen, ook wanneer deze zich op een lastige locatie bevinden.

Bij het kappen of verwijderen van iedere boom is de situatie anders en worden er andere technieken gevraagd. Daarom is het belangrijk om een erkend boomveiligheidscontroleur in arm te nemen, zoals Heijboer Boomverzorging. Wij zijn vakkundig opgeleid, beschikken over professionele materialen en we hebben te allen tijde oog voor de veiligheid van de omgeving.

Verwijderen van een boomstronk of stobbe

Het kappen van een boom is één, maar er blijft altijd nog een stronk achter. Door middel van ‘stobbenfrezen’ zorgen wij dat ook de boomstronk verwijderd wordt. Dit doen we met een machine die tot ongeveer 40 cm diepte de wortels wegfreest. Bijkomend voordeel is dat bij het frezen vezels vrijkomen die je uitstekend kunt gebruiken als voeding en bedekking voor de bodem van je tuin.

Je kunt het gat na het frezen opvullen met tuinaarde wanneer je ervoor kiest om deze ruimte te benutten met beplanting. Dit laat zien dat stobbefrezen een milieuvriendelijke manier is om een boomstronk te laten verwijderen. 

Klik-melding

Wil je er zeker van zijn dat er geen leidingen of kabels in de buurt van de wortel liggen. Maak een Klic-melding bij het Kadaster via deze knop, zodat je een overzicht van het perceel krijgt waarop je kunt zien waar kabels en leidingen lopen.

Bomen verplaatsen en verplanten

Wist je dat je bomen ook een tweede leven kunt geven? Door bomen te verplaatsen en verplanten laten we bomen niet verloren gaan, maar krijgen ze kans om elders verder te leven. Voordat we dit proces in gang zetten wordt er eerst gekeken of de desbetreffende boom aan een aantal voorwaarden voldoet, zodat het verplanten van de boom succesvol kan worden uitgevoerd. Zo wordt er gekeken naar de conditie, vitaliteit, boomsoort en de mogelijkheid om te transporteren.

Naast bovengenoemde diensten voert Heijboer Boomverzorging nog veel meer werkzaamheden met betrekking tot boomverzorging in Zuid-Holland uit:

  • Bomen kandelaberen
  • Bomen versnipperen
  • Bomen innemen & uitlichten
  • Bomen planten
  • Controle boomveiligheid
  • Beheer knot- en leibomen
  • Advies groeiplaats problemen

Boomverzorging Zuid-Holland uitbesteden?

Wil je boomverzorging in Zuid-Holland uitbesteden? Wij voeren verschillende werkzaamheden uit voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Wil je meer weten over de mogelijkheden of je laten informeren? Neem dan ook contact met ons op óf vul het contactformulier op de website in. 

Werkzaamheden boomverzorging Zuid-Holland:

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29