Planten halen met hun wortels allerlei mineralen uit de bodem, micro-organismen zoals bacteriën en schimmels zijn het meest belangrijk voor planten. Voor een gezonde en sterke groei van planten zijn micro-organismen dus erg belangrijk. Compostthee zit vol met deze micro-organismen, door de ’thee’ aan de grond rondom planten te geven wordt de diversiteit aan organismen in de bodem vergroot. Beluchting met compostthee heeft een positieve werking op alle planten. Tomaten gaan beter smaken, het blad van planten wordt glanzender groen en bloemen gaan sterker en zoeter ruiken. 

Wat is compostthee

Compostthee is een zeer efficiënte groeibooster voor alle planten. Dit waterige extract bestaat uit water, voedingsmiddelen en micro-organismen. Als geheel bevat de ‘thee’ enorm veel bacteriën en schimmels die zich in de bodem beginnen voort te planten. 

Er zijn twee verschillende soorten behandelingen met compostthee. Bodembehandeling met compostthee richt zich op het voorkomen van wortelziekten, hierbij wordt compostthee toegediend via irrigatie of bevloeiing. Door de combinatie met het beluchten van de grond wordt de werking van de compostthee versterkt. Wanneer compostthee als bladbemesting middels verneveling wordt ingezet heeft het als doel om bladziekten te voorkomen.  

Hoe werkt compostthee  

Voor planten is het soms niet gemakkelijk om mineralen, vitamines en andere stoffen uit de bodem op te nemen. Deze stoffen worden uitgegeven door micro-organismen in de compostthee. Als tegenprestatie geven planten via de wortels suiker terug aan de micro-organismen, onder de grond is er dus sprake van een wisselwerking tussen planten en micro-organismen. 

Door de grond te beluchten met compostthee neemt het aantal micro-organismen explosief toe. De organismen zorgen er direct voor dat er meer voeding in de bodem wordt omgezet wat voor planten eenvoudig te verteren is. Hierdoor zijn planten beter in staat om mineralen en andere nuttige stoffen op te nemen, waardoor ze gezonder groeien. Vervolgens steken planten de helft van de suikers die ze aanmaken weer terug in de bodem, compostthee is dus eigenlijk een bemesting zonder dat er meststoffen in zitten. 

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van compostthee? Neem vrijblijvend contact met ons op dan vertellen we je graag meer! 

Andere diensten:

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29