Net als bloemen in een vaas die binnen op de keukentafel, staan wil je ook zo lang mogelijk kunnen genieten van bomen en planten in de tuin. Wanneer de bodemkwaliteit in slechte conditie verkeerd, ga je dit na een bepaalde tijd terugzien aan de conditie van het gazon, de beplanting en bomen. Je kunt dit herkennen aan plasvorming, mosvorming of schimmels. 

Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat beplanting en bomen niet (verder) groeien en na verloop van tijd doodgaan. Dit heeft er met name mee te maken dat de bodem niet of nauwelijks beschikt over de voedingsstoffen die van levensbelang zijn voor bomen en planten. Om dit te voorkomen passen we bij Heijboer Boomverzorging groeiplaatsverbetering toe. 

Wat is groeiplaatsverbetering

Groeiplaatsverbetering is een duurzame methode om de bodemkwaliteit een impuls te geven. Met andere woorden geven we de bodem middels de plof-methode voedingsstoffen mee, die bomen en planten nodig hebben om te blijven voort bestaan. 

Bodemanalyse

Voordat we specifiek aan de slag gaan met groeiplaatsverbetering, willen we de oorzaak van de matige of slechte conditie van de bodem achterhalen. Dit doen we door een monster van de grond te nemen, dat grondig onderzocht gaat worden op de bodemdichtheid, vochtdoorlatendheid en bodemgassen. Op basis van de uitkomsten komen we met een concreet actieplan.
Bodemverdichting verhelpen
Iets wat vaak voorkomt is bodemverdichting, dit verhelpen we door met middels een compressor de grond te ploffen en de grond van de voedingsstoffen die het nodig heeft te voorzien. Dit doen we met de ‘plof-methode’. Via een holle lans wordt met luchtdrukstoten de verdichte bodem laagsgewijs gefragmenteerd, terwijl de bodem tegelijkertijd wordt voorzien van organische voedingsstoffen. Meer over bodemverdichting lees je hier. 

Contact over groeiplaatsverbetering?

Meer weten over groeiplaatsverbetering? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een offerte aan. We passen groeiplaatsverbetering toe voor zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Andere diensten:

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29