Net als bloemen in een vaas die binnen op de keukentafel, staan wil je ook zo lang mogelijk kunnen genieten van bomen en planten in de tuin. Wanneer de bodemkwaliteit in slechte conditie verkeert, ga je dit na een bepaalde tijd terugzien aan de conditie van het gazon, de beplanting en bomen. Je kunt dit herkennen aan plasvorming, mosvorming of schimmels. 

Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat beplanting en bomen niet (verder) groeien en na verloop van tijd doodgaan. Dit heeft er met name mee te maken dat de bodem niet of nauwelijks beschikt over de voedingsstoffen die van levensbelang zijn voor bomen en planten. Om dit te voorkomen kunnen we groeiplaatsverbetering toepassen.

Groeiplaatsonderzoek

Eerst willen we achterhalen waarom de conditie van de bodem slecht is. Dat doen we met een bodemanalyse of ‘groeiplaatsonderzoek’. We nemen een monster van de bodem en onderzoeken de bodemdichtheid, vochtdoorlatendheid en bodemgassen. Op basis van de uitkomsten komen we met een concreet actieplan voor groeiplaatsverbetering.

Wat is groeiplaatsverbetering?

Groeiplaatsverbetering is een duurzame methode om de bodemkwaliteit een impuls te geven. Met andere woorden zorgen we voor herstel en verbetering van de bodem door de plof-methode toe te passen. Deze oplossing geeft voedingsstoffen in de bodem mee, die bomen en planten nodig hebben om te blijven voort bestaan.

Bomen beter laten groeien door de plof-methode

Een matige of slechte bodem heeft vaak te maken met bodemverdichting. Daarom is het van belang om bodemverdichting eerst op te lossen. Dit doen we met de ‘plof-methode’. Met een compressor en een holle lans ploffen we de grond en brengen we voedingsstoffen in. Door dit op een aantal plekken rondom een boom te doen, zal de boom gemakkelijker kunnen ademen en krijgen de wortels betere toegang tot water en voedingsstoffen. Daarmee kan de verstoorde ondergrondse groeiplaats van bomen worden verbeterd.

Contact

Meer weten over groeiplaatsverbetering? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een offerte aan. We passen groeiplaatsverbetering toe voor zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29