Wanneer het hard regent is het logisch dat het even duurt voordat water wordt afgevoerd. Dat gebeurt rechtstreeks in het riool maar ook de natuur speelt hierin een grote rol. Via het gazon kan regenwater worden opgenomen. Is dit niet het geval en blijft water op het gras staan? Dan is het de moeite waard om uit te zoeken hoe dat komt.

Mogelijke oorzaak: bodemverdichting

Veel tuinen en openbaar groen krijgen in een regenachtig najaar te maken met diepe plassen. Een veelvoorkomende reden hiervoor is bodemverdichting. Een verdichte bodem is een hele compacte, aangestampte bodem zonder bodemleven. Zeker kleigrond is heel compact van structuur. Er is dan in feite geen ruimte voor zuurstof, wortels of water. Het gevolg: water kan niet zakken en blijft dus op het gazon staan.

Oplossing; water blijft op gazon staan

Om zeker te weten of bodemverdichting het probleem is, kunnen we een inspectie uitvoeren. Als dit het geval is kunnen we de bodem vervolgens beluchten. Met een speciaal apparaat brengen we lucht in de bodem. Zo ontstaat er ruimte en kan het water weglopen. We helpen je graag verder, neem contact op voor persoonlijk advies!