Kandelaberen: het kroonoppervlak van de boom inkorten en snoeien

Bij het kandelaberen van bomen wordt het totale kroonoppervlak behoorlijk gereduceerd.

Alle takken en gesteltakken worden sterk ingekort, terugsnoeien tot op een levende zijtak is nu niet aan de orde.

Het kandelaberen van bomen is geen reguliere snoeimethode, maar eerder een noodmaatregel.

Kroon en wortelgestel zijn van nature met elkaar in evenwicht. Wanneer we bomen kandelaberen, verstoren we dit evenwicht en is er grote kans op verzwakking van de boom in zijn conditie en vitaliteit.

Hoewel het kandelaberen van bomen geen reguliere snoeimethode is, kan het in bepaalde situaties toch leiden tot het behoud van een boom.

Wanneer om uiteenlopende redenen een deel van het wortelgestel verloren is gegaan (bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden), kan het kandelaberen van de boom als compensatie dienen om het evenwicht te herstellen. Ook wanneer een boom ernstig verzwakt of bijvoorbeeld hol is, kan het kandelaberen van de boom als resultaat hebben dat de boom nog een aantal jaar behouden kan worden.

Wanneer eenmaal is gekozen voor het kandelaberen van de boom, adviseren wij om dit met enige regelmaat te herhalen. Na deze ingreep zullen aanhechtingen van nieuw gevormde scheuten namelijk zwakker zijn en wordt de kans op het uitbreken van takken bij het zwaarder worden dus vergroot.

Kosten boom kandabeleren

De kosten van een boom kandelaberen zijn afhankelijk van de boom en situatie. Bent u benieuwd naar de kosten van een boom kandelaberen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Werkgebied bomen kandelabaren: Zeeland en Zuid-Holland

Mijn werkgebied, ook voor het kandelaberen van bomen, ligt voornamelijk in de omgeving van Zeeland (Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen, Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen). Daarnaast werk ik ook in Zuid-Holland, West-Brabant of een andere regio indien gewenst.

Overige vormen van snoei:

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29