Bomen kappen

Het streven is om bomen zo lang mogelijk te behouden. Wanneer een boom echter dood of ziek is of te maken heeft met een mechanisch effect, kan het soms beter zijn om tot kappen over te gaan. Veiligheid gaat boven alles! Ook is het soms beter keuzes te maken in bomenbestand en een deel te verwijderen ten goede van de overblijvende bomen. Daarnaast willen sommigen meer plaats maken in de tuin.

Onze gecertificeerde boomverzorgers kunnen bomen veilig en verantwoord kappen. Het beste seizoen om bomen te laten kappen is het najaar of de winter.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Elke situatie is anders en vereist andere technieken. Soms is het nodig groot materiaal in te zetten zoals een hoogwerker of mobiele- of telescoopkraan. Meestal kan een boom gekapt worden door middel van moderne klim- en afvangtechnieken. Voor ons is dit ons dagelijks werk. Dit stelt ons in staat op een veilige en efficiënte manier iedere boom te kappen.

Bomen kappen verloopt in drie stappen. Eerst wordt er gesnoeid en worden de takken geveld. Daarna wordt de boomstam afgezaagd. Als laatste blijft er een stobbe achter. Deze kan worden verwijderd middels stobbenfrezen. De wortels kunnen zo ook worden weggehaald.

Versnipperen of kloven

Het is mogelijk om de gekapte boom te gebruiken als grondstof. Bijvoorbeeld als bodembedekker. Kies er dan voor om de (takken) van de boom te laten versnipperen. Het is ook mogelijk mijn kloofmachine te huren, om de gezaagde stukken van de boom te kloven en bijvoorbeeld geschikt te maken voor haardhout.

Wat kost het om bomen te laten kappen?

Deze werkzaamheden voeren we uit in Zeeland en op Goeree-Overflakkee. In overleg kunnen we de werkzaamheden ook uitvoeren in Zuid-Holland en West-Brabant. De kosten voor bomen kappen verschilt per situatie. Dit is vooral afhankelijk van het aantal bomen en de methode die nodig is om de bomen te kappen. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte.

 

Veilige uitvoering

Professioneel Materieel

Vakkundig opgeleid

Uw bomen zijn mijn zorg

Wilt u bomen laten snoeien, weg laten halen of verzorgen? En bent u op zoek naar een vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kijk ik wat het best is voor uw bomen en uw situatie.

of bel mij op 06 – 55 12 01 29